DrónVilág

elte_vicsek_4.jpgMég idén bemutatásra kerülhet a Dancing With Drones elnevezésű show, melyben a táncosok kezükre rögzített jeladók segítségével irányítják az apró kopterek koreográfiáját. A nagyszabású előadás Vicsek Tamás egyetemi tanár kutatócsoportjának úttörő eredményeit használta fel - számol be róla az ELTE Biológiai Fizikai Tanszékének honlapja.

olvass tovább

pride_seattle_1.jpgEszméletét vesztette az a nő, akit a Seattle-i büszkeség napján fejbecsapott egy drón – számol be róla a város honlapja. Szemtanúk szerint a múlt vasárnapi felvonuláson egy kb. 40 centiméter átmérőjű kopter zuhant a tömegbe és szó szerint padlóra küldte a 25 éves hölgyet. A sérültet egy szolgálaton kívüli tűzoltó részesítette elsősegélyben, miközben a nő barátja átadta a drónt a hatóságoknak. A feltételezett pilótát, egy borostás, baseball sapkás férfit a rendőrség még keresi....pride_seattle_2.jpg

samsung_cube_copter_1.jpgEgyre inkább úgy tűnik, nem volt alaptalan a korábbi pletyka, mely szerint sok más szórakoztatóelektronikai céghez hasonlóan a koreai gigász is komolyan fontolgatja belépését a drónok piacára. A most nyilvánosságra került Cube Copter ugyan csak kísérleti célokat szolgál és egyelőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, de remekül mutatja, milyen elképzelések mentén dolgoznak a Samsung mérnökei.

olvass tovább

silverlit_ccp_nano_falcon_4.jpgKönnyű nyári játékszerekkel frissítette kínálatát a Revell és a Silverlit. Nem, egyik repülő gépezet sem sorolható a drónok közé, lévén önálló manőverek megtételére sem a Nano Falcon, sem a Nano Hexagon nem képes. Viszont mindkét kopter tökéletes választás lehet azok számára, akik most ismerkednek a távirányítású rotoros gépek világával és biztos gyakorlatra kívánnak szert tenni.

olvass tovább

milano_dom_turista_2.jpgAz olasz hatóságok hétfő délután három turistát állított elő, miután azok egy távirányítású kopterrel rázuhantak Milánó városának leghíresebb templomára. A Dél-Koreából érkező férfiak légifelvételeket szerettek volna készíteni a városról, amikor a dóm felújítását végző cég biztonsági emberei kihívták rájuk a rendőröket. A kiérkező helyi erők láttán a turisták kisebb pánikba estek, elvesztették az irányítást a drón felett, mely a közel 110 méter magas kupolára zuhant, közvetlenül a híres arany Madonnina szobor lábához.

olvass tovább

abortusz_lengyel_2.jpgHalálos méreggel megpakolt drón szállt fel szombat délelőtt 11 órakor Frankfurtban, majd nem sokkal később átlépte a lengyel határt, hogy rakományát átadhassa Slubice hölgy lakóinak számára. Az akció megszervezésében Hollandia is besegített, a “Nők a Hullámon” nevű szervezet vezetője, bizonyos Rebecca Gomperts szerint itt volt már az ideje, hogy a lengyel nők megismerjék abortuszhoz való jogaikat és harcoljanak érte.

olvass tovább

sport_science_antonio_brown_1.jpgA „Tudomány a sport mögött” című tévés sorozat keretében rekordkísérletre vállalkozott az NFL egyik legjobb elkapója, Antonio Brown. A Steelers játékosa egy 110 méteres „punt” behúzásával szerette volna beírni magát a Guiness könyvek lapjaira, igaz, a tojáslabdát ezúttal nem az ellenfél rúgta neki, hanem egy Phantom kvadkopter dobta le a magasból.

olvass tovább

aerialtronics_altura_magyarorszag_2.jpgIzgalmas hírt tett közzé honlapján a holland Aerialtronics mára virradóan. Európa egyik vezető gyártója arról számol be, sikeresen lezárultak a magyar hatóságokkal folytatott tárgyalásai, melynek eredményeként az NKH-tól megkapták a csúcskategóriás drónok rendszeres üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket. A cég egyúttal nyélbe is ütötte első üzletét, a magyar rendőrség számára Altura Zenith ATX8-as kvadkoptereket értékesített.

olvass tovább