DrónVilág

samsung_cube_copter_1.jpgEgyre inkább úgy tűnik, nem volt alaptalan a korábbi pletyka, mely szerint sok más szórakoztatóelektronikai céghez hasonlóan a koreai gigász is komolyan fontolgatja belépését a drónok piacára. A most nyilvánosságra került Cube Copter ugyan csak kísérleti célokat szolgál és egyelőre nem kerül kereskedelmi forgalomba, de remekül mutatja, milyen elképzelések mentén dolgoznak a Samsung mérnökei.

samsung_cube_copter_2.jpg

Ami a Cube Copter formatervezéséről első pillantásra visít, hogy az aktuális trendnek megfelelően nagy hangsúlyt kapott a kompakt kialakítás. A kopter teste és lábai kicsit emlékeztetnek a DJI Phantom dizájnjára, viszont a rotorok szokatlan, négyzet alakú védőkeretet kaptak és teljesen behajlíthatóak a törzs mellé. A drón így nyeri el tökéletes kocka formáját és innen kapta nevét.samsung_cube_copter_3.jpg

További képességeit illetően a gyártó sajnos nem adott közre túl sok infót, ennek oka, hogy a kopter a Samsung biztonságtechnikai részlegének, a Techwin-nek a fejlesztése. Annyit még elárultak, hogy nem meglepő módon van rajta kamera és őrző-védő szolgálatok ellátásához ajánlják. Októberig két további verzió bemutatását tervezik, de persze minket leginkább az érdekel, számíthatunk-e idén a Cube hobbidrón változatának érkezésére. Addig élvezzük a lábnyitogatás és repülés első bemutató videóját:

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr327581540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása