DrónVilág

samsung_drone_1

A Samsung Electronics vezetői hétfőn a Korea Times-nak adott interjúban jelentették be, külön fejlesztési csoportot alakítanak a virtuális valósággal, 3D nyomtatással és pilóta nélküli eszközökkel kapcsolatos kutatásokra. Az új csapat szervezetileg a cég mobil részlegéhez fog tartozni, de teljes önállóan, minden más egységtől függetlenül dolgozhat.

„Olyan technológiák fejlesztése a cél, amelyek az emberek mindennapi életét teszik majd könnyebbé”

– durrantották el a szokásos közhelyek egyikét, ami simán elképzelhetővé teszi, hogy a világ megváltásának jegyében már karácsonykor Samsung kopterekért állhatunk sorba.

samsung_drone_2

Nem véletlen a koreaiak erősítése kutatás-fejlesztés terén, miután az okostelefonok piacán komoly profitvisszaesést szenvedtek el az elmúlt időszakban. Az Apple és a Lenovo mellett egy új, szédítő tempóban növekvő kínai versenytárs jelent meg: a Xiaomi néhány év alatt lett a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártója és ha hinni lehet a pletykáknak, hamarosan a hobbi felhasználásra szánt drónok piacára is betörnek.

xiaomi

A híreszteléseket megerősíteni látszik, hogy nemrég bevásárolták magukat egy Flymi nevű UAV-cégbe. Állítólag már a kvadkopter első prototípusa is elkészült, de kinézetét tekintve túlságosan hasonlított a DJI Phantomjára, ezért a vezetőség visszaküldta a tervezőasztalra. A drón valószínűleg az andriodos MiU szoftverrel repül majd és az sem kizárt, hogy a Xiamoi egy saját akciókamerával is megspékeli.

samsung_drone_3

Nagyon úgy tűnik tehát, az idei CES minden, a drónok piacával kacérkodó szórakoztatóipari vállalatot meggyőzött arról, hogy érdemes beszállni a következő évtizedek ígéretesnek tűnő slágertermékének gyártásába. A Sony már tavaly nyáron megerősítette, elkezdték egy UAV fejlesztését, és azt is mindenki biztosra veszi, hogy a GoPro még idén bemutatja saját drónját.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr817479252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása