DrónVilág

milano_dom_turista_2.jpgAz olasz hatóságok hétfő délután három turistát állított elő, miután azok egy távirányítású kopterrel rázuhantak Milánó városának leghíresebb templomára. A Dél-Koreából érkező férfiak légifelvételeket szerettek volna készíteni a városról, amikor a dóm felújítását végző cég biztonsági emberei kihívták rájuk a rendőröket. A kiérkező helyi erők láttán a turisták kisebb pánikba estek, elvesztették az irányítást a drón felett, mely a közel 110 méter magas kupolára zuhant, közvetlenül a híres arany Madonnina szobor lábához.

milano_dom_turista_1.jpgMint később kiderült, Olaszország második legmagasabb templomán éppen felújítási munkálatok zajlanak, a drón egy építkezéshez szükséges kábelbe gabalyodott bele, ez okozta a balesetet. A karbantartók szerint ugyan minimális az épületben keletkezett a kár, a turisták ennek ellenére komoly büntetésre számíthatnak.
milano_dom_turista_3.jpgA hatóságok számára egyre többször jelentenek problémát azok a turisták, akik a helyi látványosságokat légifelvételek formájában próbálják megörökíteni. Az ehhez szükséges távirányítású kopterekhez ma már bárki viszonylag olcsón és egyszerűen hozzájuthat, gyakorlásra és a biztonságos repülés elsajátítására azonban kevés időt szánnak. Emlékezetes, tavaly hasonló incidens történt Párizsban, ahol egy férfit azért tartottak fogva 24 órán keresztül, mert a Notre-Dame környékén repkedett a drónjával.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr367573508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása