DrónVilág

aerialtronics_altura_magyarorszag_2.jpgIzgalmas hírt tett közzé honlapján a holland Aerialtronics mára virradóan. Európa egyik vezető gyártója arról számol be, sikeresen lezárultak a magyar hatóságokkal folytatott tárgyalásai, melynek eredményeként az NKH-tól megkapták a csúcskategóriás drónok rendszeres üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket. A cég egyúttal nyélbe is ütötte első üzletét, a magyar rendőrség számára Altura Zenith ATX8-as kvadkoptereket értékesített.

aerialtronics_altura_magyarorszag_1.jpgAz Aerialtronics szerint Magyarországon ők az első külföldi gyártó, akinek sikerült az engedély megszerzése. Ennek előzményeként említik az NKH alapos és szigorú vizsgálatát, mely során a hatóság emberei Hollandiába utaztak és három napon keresztül tesztelték az Altura Zenith koptereket.

„Nagyon részletes munkát végeztek, minden engedélyünket átnézték a minőségbiztosítástól kezdve a gyártási folyamatokon át a szervízig” – számolt be róla a cég jogi képviselője.

Nem a magyar rendőrök lesznek az elsők, akik az Aerialtronics drónjaival repkedhetnek majd, tavaly például ugyanebből a modellből vásárolt be az Ausztrál rendvédelmi hatóság. Arról, hogy pontosan mikor és hány Altura kopter érkezik hazánkba és ezek milyen esetekben kerülnek majd bevetésre, egyelőre nem érkezett hivatalos közlemény.

aerialtronics_zenith_atx8_2.jpg

A hírrel kapcsolatban természetesen azonnal kerestük az NKH és a rendőrség sajtóosztályát, cikkünket folyamatosan frissítjük majd a beérkező új információkkal. Addig is ITT részletesen megismerkedhet a Zenith ATX8 kopterrel, ki tudja, hamarosan talán Ön felett is elzúg egy ilyen drón.aerialtronics_zenith_atx8_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr467567678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása