DrónVilág

aerialtronics_zenith_atx8_2Gyönyörű, letisztult külső, fantasztikus formatervezés, csúcsminőségű alkatrészek és egyszerű kezelhetőség.  A Zenith sorozat két drónja 6500 órányi fejlesztőmunka eredménye. Már a cég első, Altura néven piacra dobott 4, 6 és 2*4-es multirotorjai is nagy népszerűségnek örvendtek, ahogy arról beszámoltunk, a Dél-Ausztráliai rendőrség nemrég több ATX8-as modellre adott le rendelést.

A most bemutatott kopterek teljesítményük alapján két különböző piaci szegmenst céloznak meg: a Zenith ATX4 rendkívül könnyű, mozgékony, és bár mindössze 1.2 kilogrammnyi hasznos terhet képes megemelni, cserébe 50 percig körözhetünk vele a levegőben. A Zenith ATX8 dupla rotorokat kapott, ennek köszönhetően 3 kilogrammos csomagot vihet magával, maximális repülési ideje 35 perc. Egészen mostoha időjárási körülmények között (eső, hó, 50km/órás szél) is biztonsággal használható.

aerialtronics_zenith_atx8_1

Mindkét gépen 18”-as karbon propellerek pörögnek, meghajtásukról a legmodernebb, egyenként 400 wattos brushless villanymotorok gondoskodnak, forgási irányukat pedig különböző színű ledek jelzik. A gyártó nagy figyelmet fordított a biztonságos repülést és landolást garantáló megoldások kidolgozására, meghibásodás esetén a fedélzeti számítógép önállóan kiadja az utasítást a vészleszállásra, sőt, az ATX8 három hibás rotorral is gond nélkül képes a levegőben maradni. Gyroszkópos gimbal kamerastabilizátor biztosítja a rezgésmentes felvételek elkészítését, de a váz alján található csatlakozó több más gyártó állványával kompatibilis. A gépeket hagyományos, joystickos RF távirányítóval vagy tablettel navigálhatjuk, a Dual Operator funkcióval pedig bármikor csatlakoztathatunk egy második, a kamera vagy egyéb más szenzor mozgását külön irányító kontrollert. A Zenith-en a számos hasznos funkcióval rendelkező Altura GCS  navigációs rendszer fut, az élőképet 2,5 kilométeres távolságig full HD-ban kapjuk.

aerialtronics_zenith_atx8_3

Címkék: EU VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr657478920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AUVSI 2014 – Kis drónok nagy jövő előtt | DrónVilág 2014.05.16. 15:58:46

[…] holland gyártó márciusban mutatta be az Alturát, ezt a gyönyörű, letisztult design-al megépített, csúcskategóriás kvadkoptert; […]
süti beállítások módosítása