DrónVilág

nab_2015

Tegnap zárult Amerika legrangosabb média- és hírközlési szakkiállítása, a National Association of Broadcasters’ Show. A Las Vegasban rendezett szemle idei nagy újdonsága, hogy a televíziós közvetítéseken hagyományosnak számító eszközök mellett külön dedikált pavilont kaptak a pilóta nélküli légijárművek. A kiállításon felvonultak ismert és kevésbé ismert gyártók, drónnal készített légifelvételekre specializálódott cégek, voltak bemutatók, szakmai előadások, mindez óriási érdeklődés kíséretében.

dji_nab_2015_2

A világ vezető márkájaként és a NAB Show drónos pavilonjának főszponzoraként ott volt a DJI és az Inspire One mellé természetesen kikerült a pultra a múlt héten bemutatott Phantom 3 is.

dji_nab_2015_1

Bonthatta a pezsgőt a 3DR, SOLO kopterük elhozta a Legjobb Drón díjat. Mondjuk a hazai pálya előnye nyilván benne volt.

3dr_nab_2015_1

ALTA néven mutatott be egy érdekes hexakoptert a Freeflysystems. A kamera nem a drón alján került felfüggesztésre, hanem egyszerűen “rárakták” a motorháztetőre. Hogy ez a megoldás mennyivel jelent könnyebb irányítást a levegőben és minőségi különbséget az elkészített felvételeken, azt majd valaki megírja, ha kipróbálta.

freeflysystems_nab_2015_1

Nem fogjuk kitalálni, a Yuneec mivel tuningolta fel a Typhoon Q-500-ast…bizony, 4K kamerával!

yuneec_nab_2015_1

A holland Aerialtronics annak apropójaként jelent meg, hogy a Blackmagic Design nem titkoltan drónokra szánt Micro Cinema kameráját demonstrálja az Altura Zenith kopterén.

aerialtronics_nab_2015_1

Akadt még példa hasonló drón-kamera házasságra, az Intuitive Aerial dupla-rotorokkal megspékelt kvadkopterén, az Aerigon-on a Canon újdonságait lehetett megcsodálni.

intuitive_aerial_aerigon_nab_2015_1

Felbukkant az Acecore Technologies, de csak azért, hogy ismét meggyőzzön minket: az egzotikus formavilággal és dizájnnal rendelkező NEO az egyik leggyönyörűbb a piacon.

acecore_technologies_neo_2

Bizonyára sokan emlékeznek még a kínai HARWAR kopterre, amely hajlított végű karjaival már a CES-en is sokak figyelmét magára vonta.

harwar_nab_2015_1

Aki szeretne még érdekes madarakat nézegetni, a Daily News gyűjteményét ajánljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr747479348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása