DrónVilág

drone_law

Forr a hangulat a tengerentúlon a kis méretű drónok használatára vontkozó jogszabályok hiányossága miatt. A szigorú tiltások a hatóságok korszerű és hatékony működését gátolják, a megfigyelések engedélyezése viszont általános közfelháborodást vált ki a személyes jogaira híresen kényes amerikai lakosságban. Kaliforniában a kormányzó egy nemrég hozott döntése értelmében nincs szükség házkutatási parancsra ahhoz, hogy a rendőrség drónt vessen be, tíz másik államban viszont igen.

police_drone_4

Az ehhez hasonló ellentmondásoknak vethetne véget egy központi szabályozás, az FAA viszont nem sieti el a drónok hazai légtérbe történő integrálását, sőt. A legfrissebb pletykák szerint év végén távozik pozíciójából Jim Williams, a hivatal Pilóta Nélküli Rendszerek  Integrációs Irodájának (UASIO) vezetője. Jim az idei év elején megerősítette, a drónok felhasználói fokozatosan kapják meg a belföldi légtér használatára vonatkozó engedélyt. Ennek első látható jele a múlt hónapban zöld utat kapó hat hollywood-i filmes cég. Jim Williams távozása és az UASIO átszervezése az UAV iparág szereplői szerint egyértelműen további késlekedéshez vezethet. A hírt az FAA eddig nem cáfolta.

jim_williams_faa_auvsi

Türelmetlenek a technológiai szektor feltörekvő cégei is, akik a súlyos dollármilliókat érő piaci lehetőségektől való elesés miatt aggódnak. Érdekérvényesítésük hatékony képviseletének céljából nyáron a legnevesebb gyártók közös koalíciót alakítottak, a kezdeményezéshez azóta többen csatlakoztak, legutóbb például a PrecisionHawk.

precisionhawk_

Michael Drobac, a koalíció vezetője múlt héten kemény hangvételű közleményben ostorozta az FAA-t, miután a hivatal újfent megkérdőjelezte a drónok biztonságos irányítását. A gyártók véleménye, hogy a technológia már készen áll, Amerikán kívül számos országban használják nagy biztonsággal, és a hivatal emberei ilyen egymásra mutogatással pusztán időt próbálnak nyerni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr807479170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása