DrónVilág

parrot_hydrofoil_2.jpgFöldön, vízen és levegőben egyaránt hódítana drónjaival a francia gyártó, aki a minap nem kevesebb, mint tizenhárom újdonságot jelentett be. Persze úgy könnyű ilyen elképesztő termékszámmal dobálózni, ha az eltérő színű, de amúgy minden más paraméter tekintetében megegyező modelleknek is külön-külön nevet adnak…de ettől függetlenül tényleg vannak figyelemre méltó újításaik, lássuk csak.

parrot_airborne_night_1.jpgÚj modell az Airborne, egy 58 grammos kvadkopter, gyakorlatilag a Rolling Spider továbbfejlesztett változata. Viszont van az alján kamera 1 gigás memóriával,  méretéből adódóan sokat ne várjunk tőle, videót csak VGA felbontásban készíthetünk vele. De legalább az FPV-élményt megadja.

parrot_airborne_night_2.jpgAz Airborne több verzióban érkezik: a “Night” kopterek éjjellátó funkciója remekül hangzik, de nem a kamerára vonatkozik, hanem a kopter orrán helyet kapó LED fényforrásokra. A “Cargo” gépek fedélzetén egy LEGO kockák (!) rögzítésére alkalmas alapot találunk – megtippelni se merjük, ez mire lehet jó. Kilenc perces repidő, szaltózás, lapozzunk.

parrot_airborne_cargo_1.jpgKétség kívül a legérdekesebb ez a miniatűr szárnyashajó, ami magától egy métert se képes megtenni, viszont ha rácsatlakoztatjuk a fentebb említett Airborne kvadkoptert, akkor a vízből látványosan kiemelkedve szelhetjük vele a habokat. Jó kérdés, hogy a kopter mennyire vízálló.

parrot_hydrofoil_1.jpg

A Hydrofoil minden bizonnyal remek szórakozást nyújt majd a kerti tavacskában, de félő, hogy nyílt vízen már a legapróbb hullámok is komoly fenyegetést jelentenek az első ránézésre nem túl stabil járgányra.

A többi újítás a Jumping Sumo-val kapcsolatos, a földön eszeveszett rohangálásra és ugrálásra alkalmas kétkerekű további variánsokkal gazdagodik. A Jumping Drones család tagjai közt lesz, amelyik elődjénél kétszer gyorsabb, 12 km/órás sebességre gyorsul fel és olyan is, amelynek fedélzeti hangszóróján keresztül üvölthetjük jókívánságainkat a világba.

parrot_jumping_drone_night_1.jpg

Minden járgány Bluetooth-on vagy WiFi-n keresztül kapcsolódik az okostelefonunkhoz és a FreeFlight3 alkalmazás segítségével navigálható. Júliusban, Franciaországban kerülnek bemutatásra és állítólag egyikük sem fog 200 eurónál többet kóstálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr977556404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása