DrónVilág

ee_4gee_action_camera_1.jpg

A világ első, beépített 3 és 4G internetkapcsolattal rendelkező akciókameráját dobta piacra az EE. Ezt talán nem is az extrém sportok szerelmesei értékelik majd igazán nagyra, hanem azok a drónpilóták, akik a WiFi kapcsolat erősen limitált hatótávolsága miatt igen csak szűk mozgástérrel rendelkeznek, ha élőkép sugárzásáról van szó.

drone_wifi.jpgA legnagyobb brit mobilszolgáltató nyitása az akciókamerák világa felé meglehetősen váratlan, ám annál zseniálisabb húzás volt. A 4GEE Action Camera-val ugyanis egyszerre két legyet csapnak, a forradalmi kamera forgalmazásán túl mostantól még egy kütyühöz lehet majd értékesíteni a mobilinternetes csomagokat – az okostelefonokon túl.

ee_4gee_action_camera_4.jpgAz EE pontosan arra épít, amire annak idején a Facebook, vagyis azonnal megosztani mindenkivel, ami velem történik. Csak éppen képek és posztok helyett élő videóközvetítés formájában. Bár a 4GEE 13 megapixeles felbontásra és full HD minőségű rögzítésre képes, streamelés közben meg kell elégednünk 720p-s felbontással.

ee_4gee_action_camera_6.jpgÉlő videós közvetítésünket kizárólag egy bizonyos alkalmazáson keresztül, a Skeegle-en tehetjük közszemlére és maximum 10 perc hosszúságú lehet, cserébe gyönyörű képet kapunk okostelefonunkra, sőt még okosóra is jár hozzá. A Skeegle lehetőséget ad arra, hogy ismerőseinkből csoportokat hozzunk létre és ez alapján korlátozzuk, ki követheti nyomon online az eseményeket. Ha az egész nem szimpatikus, még mindig ott a WiFi.

ee_4gee_action_camera_5.jpgA 13 megapixeles kamerát a taiwani BenQ tervezte az EE számára és hát valljuk be, a dizájnon lenne még mit csiszolni. Ezzel együtt meglehetősen sok hasonlóságot mutat a GoPro modelljeivel, mi több, kompatibilis azok különböző rögzítő kiegészítőivel, tartóival. Igen, van hozzá vízálló ház is.

ee_4gee_action_camera_2.jpgMindössze két gombot találhatunk a kamerán, egyet a ki-be kapcsolásnak, egyet a gyári funkciók közti váltogatásnak. Szerencsére a hozzá tartozó mobil alkalmazás még számtalan további beállításra ad lehetőséget.

ee_4gee_action_camera_3.jpgEjtsünk pár szót a piszkos anyagiakról, van egy jó és egy rossz hírünk. A rossz, hogy a 4GEE egyelőre csak mobilinternetes előfizetői csomaggal együtt vásárolható meg. A jó, hogy még ennek ellenére is versenyképes az ára: egy éves, 24 gigás adatforgalommal 400 angol fontért (durván 170e forint) vihetjük haza, ez alig több, mint a GoPro Hero 4 Black.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr97553722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása