DrónVilág

cite_city_2.jpg35 ezer fős települést húz fel a sivatag közepén egy amerikai technológiai vállalat, hogy valós körülmények közt lehessen tesztelni a különböző pilóta nélküli járgányokat. A közel 40 négyzetkilométeren elterülő  CITE City olyan cégek számára készül, mint a Google, az Amazon vagy az Apple, akik így laboratóriumi körülmények között kísérletezhetnek drónjaikkal, sofőr nélküli autókkal vagy más robotokkal.

cite_city_1.jpgCITE City mindenben hasonlítani fog egy átlagos amerikai kisvárosra leszámítva azt, hogy egyetlen lélek sem lakik majd benne. Lesz belvárosa irodaházakkal, ipari negyed, kertvárosi rész és vidéki farmok, mindehhez teljes infrastruktúra, autóutak és közműhálózat. A klasszikus középületek sem hiányoznak majd: rendőrség, iskola, bevásárlóközpont, templom sőt, még egy mesterséges repülőtér is épül.cite_city_3.jpg

Az egész szellemvárost érzékelőkkel és kamerákkal pakolják tele, a közelben pedig egy föld alatti kutatóközpontot létesítenek, a tudósok és mérnökök itt követhetik nyomon az eseményeket. A tervek szerint a CITE City építkezései jövő évben fejeződnek be, az első tesztekre legkorábban 2016 második felében kerülhet sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr157548826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása