DrónVilág

boeing_patent_kabel_2.jpgSzenzációként közölte a brit Business Insider a hírt, mely szerint a világ vezető  repülőgépgyártó cége feltalálta az örökké levegőben maradó drónt. A cikk írója az Amerikai Szabadalmi Hivatalhoz 2013-ban benyújtott kérelemre hivatkozik, amiből kiderül, hogyan képzelik el a jövőt a Boeing mérnökei.

boeing_patent_kabel_1.jpgA találmány lényege, hogy a pilóta nélkül repkedő jármű akkumlátorának lemerülése esetén nem száll le, hanem egy behúzható kábellel csatlakozik a földi töltőállomáshoz. A kábel mozgó eszközhöz is kapcsolódhat, így a drón együtt tud mozogni mondjuk egy hajóval. Persze ettől még nem fog örökre a levegőben maradni, ha másért nem, a karbantartási munkák végett muszáj lesz időnként leszállni vele.boeing_patent_kabel.gif

Hogy a most még csak papíron létező megoldásból mikor lesz valóság, erősen kérdéses, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy a “madzagon eregetett” drón ötletét maguk a legnevesebb gyártók sem vetik el. Korábban a Motorola is bevásárolta magát abba a CyPhy Works nevű startup cégbe, amely koptereit kábeles összeköttetéssel repteti.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr357547110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása