DrónVilág

expandingdroid.gifAmi nincs használatban, az ne foglaljon sok helyet – hangzik el a közismert igény minden háziasszony szájából és ez alól a multirotorok sem kivételek. Valóban, a drónok irányításáért felelős központi egység ma már könnyedén belepréselhető egy apróbb dobozkába, szállításuk és tárolásuk azonban a kiálló propellerek és az azokat tartó karok miatt mégis kényelmetlen tud lenni.

giant_drone.jpgA legtöbb gyártó kínálatában találunk olyan modellt, ahol a gép ezen részei behajthatóak vagy legalábbis leszerelhetőek, de ezek jellemzően nagyobb méretű, saját továbbfejlesztésre szánt hat- vagy nyolc-rotoros kopterek és nem kompakt hobbi-drónok.

steadidrone.jpgA Svájci Szövetségi Technológiai Intézet munkatársai május 25-én, egy Seattle-ben rendezett robotikai kiállításon olyan kvadkoptert mutattak be, melynek karjai és propellerei nemcsak teljesen összecsukhatóak, de a gép felszállás előtt saját magát kicsomagolja. A megoldás egyszerre helytakarékos és baromi látványos, bár az ultrakönnyű váz miatta a drón egyelőre csak egy nagyon apró kamerát tud magával cipelni.

origami_hajtogat_svajc_2.jpgFeltalálói szerint a koncepciót hatékonyan fel lehet majd használni nagyobb drónok építéséhez is, melyeket ezáltal sokkal könnyebb lesz nehezen megközelíthető helyszínekre – például egy katasztrófa sújtotta övezetbe – becipelni. Mi egyébként arra tippelünk, hamarosan megjelennek a szelfibotoknál alkalmazott teleszkópos megoldások is.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr237545326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása