DrónVilág

kina_puskazas_csal_5.jpgA felkelő nap országában évente 9 millió diák veselkedik neki a „gaokao”-nak, ami az érettségi megfelelője és igen nagy jelentőséggel bír a továbbtanulást illetően. A tanulók minden trükköt bevetnek annak érdekében, hogy extra segítséghez jussanak, a két napos vizsga eredményétől függ ugyanis, bekerülnek-e valamelyik egyetemre.

kina_puskazas_csal_1.jpgA gaokao hatalmas csarnokokban zajlik, ahol egyszerre akár több ezer tanuló tudását teszik próbára, a felügyelőknek tehát nincs egyszerű dolguk, ha tetten szeretnék érni a nem megengedett segítséget igénybe vevő versenyzőket. Márpedig eszközökben nincs hiány, az egyik legkedveltebb módszer a miniatűr adó-vevő, amiből ma már olyan apró méretű is létezik, hogy a fülből csak mágnessel – rosszabb esetben orvosi beavatkozással – lehet eltávolítani.

kina_puskazas_csal_2.jpgIdén azonban egy új megoldásnak köszönhetően könnyedén lebuktathatóvá válnak az ilyen segédeszközzel próbálkozó diákok. A hatóság a vizsgák helyszínei felett 500 méteres magasságban drónokat fog reptetni, a hexakoptereken elhelyezett berendezés rádiójelek bemérését teszi lehetővé.

kina_puskazas_csal_4.jpgHa ilyet érzékelnek, a közelben tartózkodó felügyelő tabletjén jelenítik meg a forrás pontos helyét. Akit puskázáson kapnak, három éves eltiltjással sújtják, a külső segítséget nyújtó személy ellen bűntetőeljárás indítható.kina_puskazas_csal_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr317543116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása