DrónVilág

titan_aerospace_solara_50_1.jpgNem haladnak zökkenőmentesen a Solara 50 pilóta nélküli, napelemmel működő repülőgép próbarepülései – derül ki a Bloomberg Business beszámolójából. A Google drónja május elsején, egy új-mexikói tesztközpontban szenvedett balesetet, közvetlenül a felszállás után. Az incidens során személyi sérülés nem történt, az amerikai nemzeti közlekedési biztonságért felelős szervek már vizsgálják az ügyet.

titan_aerospace_solara_50_3.jpg

„A prototípussal kapcsolatos problémák ellenére optimisták vagyunk a napenergiával működő repülők lehetőségeit illetően és nem mondunk le arról, hogy segítségükkel képesek leszünk bárhová eljuttatni az világhálót” – nyilatkozta Courtney Hohne, a Google szóvivője.

A keresőóriás és a Facebook közt hatalmas a versenyfutás Föld még internetese lefedettség nélküli területeiért. A mostani baleset visszavetheti lelkesedésüket, nem lesz könnyű engedélyt kapni az 50 méteres szárnyfesztávolsággal büszkélkedő repülőkre.google_titan_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr607538578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása