DrónVilág

gopro_drone_woodman.jpgPletyka formájában már tavaly novemberben hallhattunk róla, Nick Woodman nemrég hivatalosan is megerősítette: cégük teljes gőzerővel dolgozik egy saját kvadkopteren, mely várhatóan jövő tavasszal kerül bemutatásra. Szakemberek 500 és 1000 dollár közé várják a drón árát és főleg az irányítás egyszerűsítését elősegítő új funkciókra számítanak.

A GoPro vezérigazgatója a kaliforniai Code Conference nevű rendezvényen úgy fogalmazott, a készülő drónt egyfajta akciókamera-kiegészítőként kívánják definiálni, vagyis mint a szelfibotoknál egy kategóriával fejlettebb segédeszközt.

A bejelentés alaposan átalakíthatja a jelenlegi dróngyártók üzleti stratégiáját. Eddig ugyanis a legtöbben arra törekedtek, hogy a világ legnépszerűbb  akciókameráját minél egyszerűbben lehessen csatlakoztatni a kopterekhez. Elég, ha csak a 3DR SOLO drónjára gondolunk, melynek már-már szerves részévé vált. Most, hogy a GoPro komoly versenytárssá lépett elő, valószínűleg sokan más akciókamera után néznek, esetleg a DJI-hoz hasonlóan saját audiovizuális eszköz fejlesztésébe kezdenek.gopro_drone_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr247535254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása