DrónVilág

flike_3.jpgMiskolctapolcai fiatalok megépítették a Star Warsból ismerős lebegő motort. A járgány az angol “fly” és “bike” szavak összevonásából a Flike nevet kapta. Terveik szerint az együléses, elektromos meghajtású drón néhány éven belül luxus közlekedési eszközként terjedhet el, jelenleg egy darab prototípus készült belőle.

flike_2.jpg

“Az egész abból indult, hogy azt olvastuk az interneten, a drónok méretének vannak határai. Tudós emberként erre szerettünk volna rácáfolni” – magyarázza  a projekt előzményeit Kerülő Balázs.

Az első próbarepülésre idén márciusban került sor, a drón bő 200 kilogrammos összsúllyal emelkedett a levegőbe, az akcióról videófelvétel is készült.

A trikopter mindhárom rotorját külön motor hajtja meg, állítólag ennek köszönhetően egyetlen propellerrel is biztonságosan lehet vele landolni. Van rajta automata üzemmód is, a GPS koordináták megadása után a kopter magától elrepít minket a kívánt helyre. Tervezői szerint a Flike végleges verziója hat méteres repülési magasságot és 60 kilométeres végsebességet ér el, de a fejlesztésekhez befektetőkre lenne szükségük.

flike_1.jpg

Bár három propelleres verzió még valóban nem készült belőle, a Hoverbike-ot a brit Malloy Aeronautics már tavaly megépítette, Kickstarteren indított kampányuk a megcélzott indulótőke dupláját hozta össze.hoverbike_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr757533458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása