DrónVilág

vedokeret_2.jpg

Amatőr dróntulajdonosok közt sajnos általánosan elterjedt nézet, mi szerint a kopter propellereinek védelmét szolgáló kiegészítők használata egyenes összefüggésben áll a pilóta rutinjával és képességeivel. Ezért aztán sokan azonnal, a megfontoltabbak néhány hét gyakorlást követően lekapják a védőkeretet – nehogy már puncsnak tartsák a modellreptéren! Pedig a multirotor védőkerettel való felszerelése, a propellerek óvása ugyanúgy nem ciki, mint bukósisakot húzni vagy biztonsági övet kötni.

vedokeret_1.jpg

Szintén sokat mondó jelenség, hogy miközben elképesztő módon pörög a hobbi célra szánt drónok piaca, a mentőernyők használata alig terjedt el. Pedig ezek a kiegészítők nem csupán a környezetünk és más emberek épségét óvják, hanem saját pénztárcánkat is – néhány garnitúra propeller leamortizálása után már megtérül az áruk. Egy átgondolt formatervezéssel legyártott biztonsági elem pedig még akár jól is mutathat a kopteren.

mentoernyo_1.jpg

Akadnak, akik a repülés élményének leromlása miatt ódzkodnak az ilyen kiegészítők felszerelésétől, mondván nehezebb lesz a kopter, csökken az üzemidő és a gép kevésbé lesz mozgékony, fordulékony. Ez a szempont akkor fogadható el, ha történetesen az FVP-világbajnokság zárt pályáján körözünk, de valljuk be, a hobbi drónpilóták legtöbbje nem ott repked és Forma 1-es autóval amúgy sem ildomos a Nagykörúton repeszteni.

mentoernyo_2.jpg

Bár a jogalkotók furcsa mód eddig nem tették kötelezővé az ilyen biztonsági elemek használatát, mi mégis azt ajánljuk, saját (és mások) érdekében szerezzük be drónunkhoz a fent említett elemek legalább egyikét. A népszerűbb modellekhez általában kapható gyári kiegészítő, de akadnak olyan cégek, akik külön erre specializálódtak – az Aexo például DJI Phantom 1-3 és Inspire kopterekhez is kínál védőkeretet.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr287531990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása