DrónVilág

airmap_1.jpg

Légtérbe történő biztonságos integrációjuk egyik megoldatlan problémája az apró járgányok radaron történő észlelése. Erre kínál megoldást egy új, térképes alapú alkalmazás, a Botlink, amely nem csak azt mutatja, hol lehet reptetni drónt, de azt is, éppen hol repkednek mások.

botlink_1.jpg

A felhő alapú szolgáltatást veterán katonák és profi drónpilóták fejlesztették, lényege, hogy valós időben mutatja a légtérben tartózkodó kisebb-nagyobb koptereket, multirotorokat vagy éppen merevszárnyú UAV-kat. Ennek persze előfeltétele, hogy a felhasználók regisztrálják magukat és a drón fedélzeti számítógépe által rögzített repülési adatokat, így például aktuális GPS koordinátáikat megosszák egymással.

drone_screen.jpgJó kezdeményezésnek tűnik a Botlink, hiszen a tagok számára biztonságos repülést garantál, az egymáshoz közel lévő pilóták akár szöveges vagy hangüzeneteket is válthatnak egymással. Hasonló térképes megjelenítést kínál az Airmap vagy az Amerikai Légügyi Hivatal tesztelés alatt álló alkalmazása, a B4UFLY. Hátulütőjük, hogy csak az jelenik meg rajta, aki akarja. Márpedig a légtér teljes ellenőrzéséhez ez nem elég, a hatóságoknak tudniuk kellene azonosítani a levegőben tartózkodó összes drónt.

b4ufly_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr567531068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása