DrónVilág

elephant_drone_3.jpg

A brit Euronews rövid riportfilmet készített néhány környezetvédővel, akik Tanzániában azt tesztelik, hogyan lehet távirányítású kopterekkel elefántokat kergetni. A helyzet ugyanis az, hogy a legnagyobb szárazföldi emlős nagyon nem szereti az apró gépek által keltett, zümmögő hangot, ha felbukkan a közelében egy ilyen, gyorsan menekülőre fogja.

elefant_drone_2.jpg

Furcsa félelmüket a tudósok nem egy rosszindulatú sportág kifejlesztésének érdekében tesztelgetik, hanem mert úgy gondolják, így sokkal könnyebb lesz elterelni a fánikat a rájuk leselkedő veszélyes területekről. Jelenleg sok gondot jelent, ha lakott terület közelébe tévednek, az afrikai falvak férfi tagjai ilyenkor gyakran kövekkel, dárdákkal, nyilakkal próbálják visszatartani az állatokat termőföldjeiktől. Arról már korábban beszámoltunk, a drónok milyen elképesztő eredményeket értek el az orvvadászat visszaszorításában.

Akad olyan biológus, aki szerint a drónok csak ideig-óriáig jelentenek megoldást, az elefántok következő generációi fokozatosan hozzászoknak majd a körülöttük repkedő kopterekhez. Ezért azt is próbálgatják, hogyan lehetne csilivel megtöltött zacskókat repíteni az állatok fölé és ott ledobni - a csípős paprikaport ugyanis szintén nem komálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr737529510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2015.06.10. 14:19:40

A brit Euronews

Arról már korábban beszámoltunk, a drónok milyen elképesztő eredményeket értek el az orvvadászat visszaszorításában.

olyan jó lenne linkeket látni....

DrónVilág · http://dronvilag.blog.hu 2015.06.10. 16:03:40

@vicsigabi: Kívánságod számunkra parancs!:) Oldalunk még költöztetés alatt áll, de természetesen lesznek linkek.
süti beállítások módosítása