DrónVilág

hungaroring

Hétfő óta történelmi pillanatnak lehetnek szemtanúi azok, akik ellátogatnak a Hungaroring oldalára. A versenypályát üzemeltető  HUNGARORING Sport Zrt. 70 nappal a Forma 1 Magyar Nagydíj rajtja előtt hivatalosan is betiltotta a távirányítású repülésre alkalmas eszközök használatát az aszfaltcsík környékén. Ugyanitt a szervezők minden drón által okozott baleset vagy anyagi kár felelőssége alól mentesítik magukat. Aki augusztusban mégis veszi a bátorságot és megpróbálja a follow-me funkciót Vettel Ferrarijára állítani, azt bizony komoly szankcióval sújthatják.

drone_race_grid_forma1

Hasonló szabályokat már tavaly életbe léptettek néhány Forma 1-es futamnak otthont adó pályán, így például Szingapúrban. A Hungaroring állásfoglalása precedens értékű lehet Magyarországon, a drónok térhódítása miatt a házirend aktualizálása nem csak az autósport, de bármilyen más rendezvény szervezőinek számára szükségessé válhat. Mi egyébként már alig várjuk, hogy a fesztiválok belépő kapuinál található asztalokon a szokásos csempészpia-kiállítás mellett megjelenjenek a különböző méretű kopterek.

 

festival_drone

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr627479398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása