DrónVilág

white_house_incident_2

Péntekre virradóan az amerikai elnök védelméért felelős Secret Service emberei letartóztattak egy férfit, mert egy Parrot Bebop kopterrel megpróbált berepülni a washingtoni Fehér Ház kerítésén belüli területre – jelentette a CNN. A férfit többtucatnyi turista közül emelték ki és vették őrizetbe, a környék utcáit rövid időre lezárták. Mint utólag kiderült, fegyvert sem nála, sem az általa irányított kopteren nem találtak. Obama amúgy sem tartózkodott otthon, éppen Camp Davidben tárgyal.

Rövid időn belül ez a második, távirányítású légijárműhöz  köthető incidens az elnöki palota környékén. Emlékezetes, januárban a biztonsági szolgálat egyik illuminált állapotban lévő tagja gondolta úgy, jó móka lesz drónnal repkedni Obama rezidenciájának környékén, mígnem bezuhant a kerítés mögé.

white_house_incident_1

Az Amerikai Légügyi Hivatal néhány hete komoly kampányba fogott, hogy felhívja a turisták figyelmét a drónokra is vonatkozó, légtérzár alatt álló területekre, mint amilyenek a nemzeti parkok vagy Washington DC is. Már hivatalos koptertiltó táblájuk is van, íme:

faa_no_drone_zone_1

Nem csak az USA-ban kezdték el korlátozni a drónok használatát, a héten Tokió városvezetése döntött úgy, az ilyen gépekkel való repkedés minden közterületen lévő parkban tilos. Indoklásként a gyermekek biztonságát hozták fel, az intézkedés összesen 81 parkot érint. A szabályszegőkre 110 ezer forintnak megfelelő bűntetés szabható ki.

tokyo_drone_ban

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007479394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása