DrónVilág

auvsi_2015_1_renamed_8412

Viszonylag mérsékelt sajtóvisszhang mellett zajlott le múlt héten a Pilóta Nélküli Járművek Nemzetközi Szövetségének éves szakkiállítása és vására. Igaz, az idén Atlantában megrendezésre kerülő esemény célközönsége sokkal inkább a drónok kereskedelmi, mint szabadidős céllal történő felhasználói, így a kiállítók is nagyobb hangsúlyt fektetnek a szakmai-technikai részletekre. Ami az AUVSI szervezetét illeti, láthatóan próbáltak minden téren megújulni, az eddig „Unmanned Systems” néven megrendezett kiállítás például mostantól „Xponential” címet viseli.

auvsi_2015_2_

Emellett két társrendezvénnyel született fontos megállapodás: a Farnborough szalon szervezői jelezték, a drónok szabadtéri légibemutatói mellett idén lehetőség lesz a beltéri repkedésre is; a japán fejlesztők szövetsége (JUIDA) pedig jövő márciusban első alkalommal rendezi meg a Japan Drone expót.

uav_solutions_sidewinder

Három új merevszárnyúval jelentkezett az UAV Solutions. A két és fél órás üzemidővel érkező Talon 120LE (lent) elsősorban a mezőgazdaságban tehet jó szolgálatot, míg a dízellel és kerozinnal is üzemelő Sidewinder (fent) magas légkörben végzett megfigyelésekre alkalmas.

uav_solutions_talon120le_1

Az 5 méter hosszú, 12 órás üzemidőre képes Intruder-t katonai célokra szánják, ennek megfelelően komoly elektronikai felderítő eszközökkel lett megpakolva: SATCOM műholdas vezérlés, SIGINT kommunikációs és IMINT képi jelfelderítés. Elkél a tekintélyes, 45 kilogrammos teherbírás.

uav_solutions_intruder_1

Európából is érkeztek cégek, a svéd UAS Europe elhozta a Spy Owl 200-at, ezt a két méteres szárnyfesztávú, kézből indítható UAV-t. Az élő videóképet 16 kilométeres távolságig garantálják, repülési idő bő másfél óra.

uas_europe_spyowl_200

Egészen hihetetlen, 25 órás üzemidővel büszkélkedhet a Brican Flight Systems TD100 néven bemutatott platformja, amit különböző szenzorokkal felszerelve többek közt meteorológiai mérések elvégzésére lehet használni.

brican_td100_1

A kanadai Avyon nem saját fejlesztésekkel érkezett, hanem a francia Delair-Tech hivatalos tengerentúli gyártójaként volt jelen Atlantában. Négy órás üzemidőre  és 200 kilométeres hatótávolságra képes az a DT26X nevű gép, amit elhoztak magukkal. Három verziója is készült felhasználási cél szerint, 2 kilogrammos teherbírás mellé belefér a mentőernyő.

delairtech_dt26x_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr587479390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása