DrónVilág

brit_felmeres_1

Érdekes felmérést tett közzé a a Brit Légiforgalmi Pilóták Egyesülete (BALPA), akik a szigetország lakosait a drónok szabadidős céllal történő felhasználásáról kérdezték. Mint kiderült, a válaszadók 40 százaléka jogosítvány megszerzéséhez kötné a kopterek reptetését, harmaduk pedig egyátalán nem engedélyezné lakott területen történő használatukat. A hivatalos szolgálatot ellátó – például rendőrségi - drónok pilótái számára legalább annyi kötelező gyakorlati tanórát írnának elő, mint amennyi egy hagyományos repülőgép vezetéséhez szükséges.

police

Ami a törvényszegők lehetséges bűntetését illeti, a megkérdezettek 52 százaléka azonnal börtönbe küldené azt, aki egy utasszállító közelében veszélyes szituációt idéz elő. 24 százalékuk csak pénzbeli bírsággal sújtaná

police_drone_3

A jelenleg érvényben levő jogszabályok szerint Nagy-Britanniában egy 20 kilogrammnál könnyebb drónnal bárki repülhet, aki azt szabadidős és nem kereskedelmi céllal teszi. Külön jogosítvány vagy engedély nem szükséges, bizonyos távolsági megkötéseket azonban be kell tartani. Nem emelkedhetünk 120 méternél magasabbra, nem repülhetünk el 500 méternél távolabbra, a lakott területektől 150 méteres, az emberektől, hajóktól vagy más járművektől 50 méteres távolságot kell tartanunk. A radarok által nem érzékelhető drónok manővereinek ellenőrzése persze továbbra sem megoldott, ezért minden ilyen eszköz kötelező regisztrációjának lehetősége is felmerült már.

brit_felmeres_2

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr387479388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása