DrónVilág

amazon_prime_air_3

Csomagszállító drónjával kapcsolatos fejlesztéseinek levédetésére adott be kérelmet az Amazon tavaly szeptemberben. Az amerikai szabadalmi hivatal múlt héten tette közzé az elbírálandó megoldások terveit, ezekből kiderül, az internetes áruház hogyan is képzeli el a jövő házhoz szállítását.

Az Amazon drón-forgalomát egyetlen összehangolt rendszerben kívánja kontrollálni. A Prime Air kopterek folyamatos kapcsolatban állnak és kommunikálnak majd egymással, jelentést adnak az aktuális helyzetükhöz tartozó időjárási körülményekről vagy az adott légtér forgalmát befolyásoló akadályokról. A társaktól érkező információk alapján minden drón önállóan módosíthatja, optimalizálhatja saját útvonaltervét.

amazon_prime_air_2

A vásárlók által használandó alkalmazás vázlatai szerint a szállítási címet szabadon meghatározhatjuk akár előre megadott helyszínek (otthon, munkahely), akár a telefonunk aktuális GPS koordinátái alapján. Központi átvevő pontok létesítése is várható, ahová a kopter csak bepottyantja a csomagot, mi pedig rövid adminisztráció után átvehetjük.

amazon_prime_air_5

Most még nehéz elképzelni, hogy mindez valósággá válhat és Amerika légterét ellepik a kisebb-nagyobb dobozokkal röpködő kopterek. Viszont a tény, hogy a világ egyik legnagyobb vállalata vonatkozó szabályok hiánya mellett is óriási összegeket pumpál a drónos csomagszállítás fejlesztésébe és levédetésére jelzi, nincs olyan messze mindez.

amazon_drone_delivery

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr217479384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása