DrónVilág

auvsi_2015_2

Hétfőn megnyitotta kapuit az év elsőszámú szakkiállítása és vására. A Pilóta Nélküli Járművek Nemzetközi Szövetsége által szervezett rendezvénynek idén Atlanta ad otthont, ahol a nevesebb gyártók mellett jellemzően az egyedi fejlesztésekkel előálló startup-cégek vonultatják fel gépparkukat. Túl sok újdonság nem került eddig bejelentésre, ennek oka az idei CES drónok felé történő látványos nyitása, melynek következtében sok cég az év elejére időzítette legújabb termékeinek bemutatóját.

auvsi_2015_1

Ennek ellenére azért van miből szemezgetni, itt van például a frissen alapított, szingapúri Horizon Unmanned Systems, akik a világ első, hidrogén meghajtású kvadkopterét hozták el. A Hycopter nem csak azért különleges, mert hidrogéncellák biztosítják a felszálláshoz szükséges energiát, hanem mert ennek tárolásához nincs szükség külön egységre. A kopter váza üreges, ebben kering az elektromos áram előállításához szükséges gáz.

horizon_hycopter_1

A Hycopter fentebb vázolt konstrukciójának köszönhetően elképesztően könnyű, kategóriájának átlagos üzemidejénél 8-10-szer hosszabb időt, akár négy órát is képes eltölteni a levegőben. Figyelemre méltó teljesítmény, nem véletlen, hogy máris rengetegen érdeklődnek a technológia iránt. A drónok maximális repülési ideje talán a technológia leginkább fejlesztésre váró eleme, az akkumlátorok 15-20 percenként szükséges cseréje sok lehetséges felhasználási terület kerékkötője.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr667479382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrew Summer 2015.05.07. 21:35:11

Szuper! Nagyon jó ötlet.
süti beállítások módosítása