DrónVilág

xy_findit_4

Remek találmányra hívták fel figyelmünket az idei CES apróságai közt böngésző modellezők. Egy kaliforniai cég nyomkövető kütyüjéről van szó, amely kis mérete és súlya révén egyszerűen rögzíthető bármely merevszárnyú vagy multirotor fedélzetén. A Findit („Találdmeg”) egy  hatszög alakú lapocska, ami folyamatos Bluetooth kapcsolatot létesít  okostelefonunkkal és jelzi, ha egy bizonyos távolságnál messzebb kerül tulajdonosától. A 32 mm széles, 8mm vastag nyomkövető egyszerűen rögzíthető slusszkulcsra, kutyára vagy éppen drónra, hiszen alig nyom többet öt grammnál.

xy_findit_1

Ha szem elől tévesztjük a Findit-el jelölt tárgyat, az alkalmazás által megjelenített jelerősség alapján, a hideg-meleg játékhoz hasonló módon bukkanhatunk nyomára. Sajnos hatótávolsága mindössze 30 méter, úgyhogy az önállóan szárnyra kelő koptereket nem fogjuk tudni megtalálni, de mindenképp hasznos lehet, ha véletlenül egy közeli bozótosban sikerül landolnunk. Az utolsó ismert tartózkodási helyet bármikor visszakereshetjük a térképen, ez talán adhat még némi reményt.

xy_findit_2

Egy telefonhoz több, különböző színű és vízálló Findit csatlakoztatható, könnyedén betaggelhetjük az összes, idegesítően gyakran eltűnő holminkat, az elemet pedig elég félévente cserélni. Ára 20 dollár, ami egy hagyományos GPS-es nyomkövetőnél jóval barátságosabb, persze a fent említett távolsági megkötés miatt érthető.

xy_findit_3

Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr857479366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ákos 2015.05.04. 16:52:45

Szerintem akkor inkább már egy Loc8tor Lite... igaz az kb. 3x drágább, de egyből két adót adnak hozzá és sima terepen 150m is lehet a hatótáv. Én egy ilyenre adtam a voksom, miután végig gondoltam, mennyivel nyújthat többet egy hasonló árú, de SIM kártya-alapú GPS/GSM rendszer.
süti beállítások módosítása