DrónVilág

burning_drone_asparagus_1

Egy holland Michelin-csillagos étterem tulajdonosa arról vált híressé, hogy minden évben különleges kampánnyal ünnepli meg a spárga szezonját. Kedvenc luxus-zöldségét szállította már hőlégballonnal, helikopterrel, sőt, még Forma 1-es versenyautóval is. Ronald Peijnenburg idén szeretett volna valami eredeti ötlettel előállni, választása ezúttal egy hexakopterre esett. A drón aljára egy kisebb vödröt rögzített a csapat, ebbe került a frissen szedett spárga és már indulhatott is az elit étterem konyhája felé.

burning_drone_asparagus_2

A felszállást követően egy ideig minden rendben is haladt, az első akkumlátorcserét követően azonban a pilóta elvesztette uralmát a multirotor felett és alaposan a földhöz csapta. Bár a gép alig néhány méteres magasságból zuhant le, így is ripityára tört és kigyulladt. Az incidensről készült videón érdemes megfigyelni a kontrollert szorongató pilóta és az étterem tulajdonosának döbbent arcát, mikor egyikük a drón, másikuk a szent zöldségként tisztelt spárga szénné égését kénytelen konstatálni.

„A drónok még jó ideig nem fogják házhozszállítani a spárgákat, de éttermünk menüjében már jövő szerdától ott lesznek” – zárta rövidre az interjút Ronald egy kényszeredett mosollyal.

Az eset valóban jól jelzi, milyen sok kockázattal jár a pilóta nélküli légijárművekkel történő csomagszállítás. Nem véletlen, hogy az Amazon komoly kísérleti programot dolgozott ki a drónok ilyen céllal történő alkalmazásának bevezetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr697479342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása