DrónVilág

yes

Olvasóink biztosan emlékeznek még arra a holland bácsikára, akitől múlt hónapban szökött meg frissen vásárolt Phantom-ja. Neki és a hasonló módon pórul járt sorstársak számára van egy jó hírünk: érdemes reménykedni, mert van az a kvadkopter, amelyik hazatalál a gazdihoz.

Rene van Manen, a Storm Solution munkatársa február 24-én egy érdekesnektűnő, kiégett házat szeretett volna drónjával lencsevégre kapni a közelierdőben. A feladat rutinmunkának tűnt, az időjárási körülmények ideálisak voltak, a Phantom 2 ennek ellenére egyszer csak önállósította magát.

dji_phantom2_1

Rene még egy ideig követhette a kamera által közvetített képet, majd a jel teljes elvesztése után a kopter annak rendje s módja szerint megkezdte az automatikus leszállást. Ennek persze hősünk már nem lehetett szemtanúja, bánatosan haza ballagott és elkezdte teleszórni a környéket a lassan már egyre hétköznapibbá váló „eltűnt” hirdetésekkel.

lost_drone_2Bő egy hónappal később Rene meglepő hívást kapott a rendőrségtől, akik arról érdeklődtek, nem-e vesztett el egy kvadkoptert. Gyorsan kiderült, valaki megtalálta a drónt és leadta az örsön. A Phantom néhány propeller-töréssel megúszta a balesetet, még a kamera felvétele is sértetlen maradt, így a leszállást és az azt követő eseményeket vissza lehetett nézni. Ezek szerint a koptert néhány perccel a földre érkezés után valaki felvette, de nem nagyon tudhatta, mi az, mert Rene elmondása szerint a kamera ezt követően még vagy fél órán keresztül vette a környezetében folyó kávézgatás és beszélgetés részleteit. Két kérdésre azonban így sem derült fény: ki volt a becsületes megtaláló és mi a túrót csinált a kopterrel egy hónapon keresztül...?

 

Címkék: Érdekesség VTOL

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr577479336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Itt a világ legburzsujabb kvadkoptere | DrónVilág 2015.04.15. 18:53:09

[…] hatással a Phantom repülési képességeire, a 25 perces üzemidőt gond nélkül hozza, bár önállósodási hajlama miatt lehet majd némi izgalom a jövendőbeli […]

Félti a drónját? Adjon rá nyomkövető nyakörvet! | DrónVilág 2015.04.28. 10:24:54

[…] módon bukkanhatunk nyomára. Sajnos hatótávolsága mindössze 30 méter, úgyhogy az önállóan szárnyra kelő koptereket nem fogjuk tudni megtalálni, de mindenképp hasznos lehet, ha véletlenül egy közeli […]
süti beállítások módosítása