DrónVilág

drone_strike_1

Amerikai Hadsereg ex-katonáinak egy csoportja megrázó felvételekkel próbálja elriasztani az újoncokat a drónoktól. A sacramentoi „Veteránok a Békéért” egyesület tagjai egykor parancsot teljesítettek, a pilóta nélküli repülőgépek által okozott pusztítás azonban őket is elborzasztotta, ma már a kíméletlen gépek betiltásáért küzdenek.

hellfire_1

A csoport áprilisban televíziós kampányt indított, ennek keretében egy mindössze 15 másodperces összeállítás kerül adásba az USA több államában. A világ első „anti-drón” reklámjával azt szeretnék elérni, hogy a hadseregben szolgáló pilóták mondjanak nemet a pilóta nélküli repülőgépek irányítására kapott felkéréseknek. A napközben sugárzott videót este 10 után egy sokkoló verzió váltja, ebben sebesült nők és halott gyerekek képeivel próbálnak hatni a katonák lelkére. Előbbit láthatjuk itt, olvasóinkra bízzuk, hogy utóbbira is rákeresnek-e a knowdrones.com youtube csatornáján.

A csoport alapítója, Nick Mottern egykori tengerészgyalogos szerint a drónokkal nincs gond, amíg azokat megfigyelési céllal használják, a rakétatámadások azonban túlmutatnak a tisztességes hadviselésen. Ugyanerre hívta fel a figyelmet tavaly novemberben a Reprieve emberi jogi csoport, riportjuk szerint az elmúlt évek során 41 drónpilóta 1147, többségében ártatlan civilt ölt meg a közel-keleti térségben.

drone_pilots

Címkék: Amerika Hadipar

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr797479332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása