DrónVilág

desert_wolf_skunk_3

Paprika spray-vel felszerelt kopterek vásárlásáról adott hírt a napokban Lucknow városának rendőrsége. Az indiai hatóság „mozgó térfigyelő kameraként” már egy ideje rutinszerűen használja a távirányítású légijárműveket,  melyeket mostantól a város veszélyesebb kerületeiben tartott tömegrendezvényeken és tűntetéseken kívánnak bevetni. A most vásárolt drónok a beépített kamera mellett további 2 kilogrammos hasznos teherbírással rendelkeznek, ami pont elegendő egy-egy paprika spray-vel töltött flakon fedélzeten történő rögzítéséhez.

tomegoszlato_dron_1

A drónok a kihelyezett irányítóközpont 1 kilométeres hatósugarában, a város felett 4-600 méteres magasságban repkednek majd és elsődleges céljuk a tömeg mozgásának elemzése lesz. A rendőrség szóvivője szerint a paprika spray bevetésére csak akkor kerül sor, ha úgy értékelik, a tűntetés veszélyes fordulatot vesz. Mint hangsúlyozták, a renitens állampolgárok kiiktatása mellett a drónok a rendőrség embereinek testi épségét óvják: a csípős, kapszaicin tartalmú spray bevetéséhez nincs szükség a személyes jelenlétre, a tömeg „keménymagja” fizikai erőszak nélkül megközelíthető és oszlatható.

tomegoszlato_dron_2

A tömegoszlató drónok tavaly nyáron bukkantak fel először, akkor egy dél-afrikai bányász cég szerzett be egy gumilövedékek kilövésére is alkalmas multirotort. A modern haditechnikai eszközök bevetése ellen több civil szervezet tiltakozását fejezte ki, ám úgy tűnik, a rendfenntartó erők világszerte használni kívánják a Skunk-hoz hasonló koptereket.

desert_wolf_skunk_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr37479328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása