DrónVilág

cybaero_apid_one_1

APID One néven új termékcsaládot mutatott be a héten a svéd gyártó és nem okozott csalódást. A három, gyönyörű modell mind formatervezésüket, mind felszereltségüket illetően az UAV-k csúcskategóriájába tartozik, legyen szó katonai vagy kereskedelmi célú bevetésről. Mikael Hult vezérigazgató elmondta, az új családtagok megalkotása során a nagy sikerű előddel, az APID 60-assal szerzett tapasztalataikat használták fel.

airbus_tanan_300_2

A Rescue, Ranger és Defense névre keresztelt modellekkel a CybAero három felhasználói réteget próbál megcélozni. A legfejlettebb technológiákkal a Defense rendelkezik, ezt védelmi célokra szánják, a jövőben bizonyára sokszor találkozhatunk majd vele a hadiipari kiállításokon, vásárokon. A Rescue nevéhez illően egy természeti katasztrófa, tűzvész vagy közlekedési baleset helyzetelemzését segítheti, illetve kutatócsoportok munkájában vehet részt. Ennek megfelelően szinte bárhol képes a fel- és leszállásra, még olyan konfigurációval is rendelhető, melynek köszönhetően egy mozgásban lévő hajó fedélzetén emberi beavatkozás nélkül, önállóan tud landolni.

cybaero_apid_one_ranger_1

Az APID One Ranger egyértelmű nyitás a kereskedelmi és civil felhasználók felé, bár nyilván nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen drónnal vizslassák a ház mögötti ültetvényt. Mindenesetre van benne lézerradar és egyéb csúcstechnológiai mérőeszközök, hogy tényleg van rá kereslet, azt igazolja, hogy a kínai AVIC máris rendelt belőle 5 darabot. A kopterek értékesítését és tesztelését a svéd kormány jóváhagyta, az első bemutatókat májusra tervezik.

Címkék: EU VTOL Gyártó

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr557479320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása