DrónVilág

parrot_april_fool_3

Rendkívüli sajtóközleményt adott ki a francia gyártó tegnap este, mely szerint mérnökeiknek sikerült megalkotniuk az első, távirányítással működő, repülő csészealjat. A fantasztikus fejlesztési eredményről egy rövid videó is készült, amin „repülés” közben is szemügyre vehetjük az ezüstös színre festett UFO-t. Az ígéretek szerint decemberben polcokra kerülő drón alján még egy beépített kamera is helyet kapott, dörzsölhették tenyerüket az FPV rajongók. A közleményt számos szakportál szerkesztés és kommentelés nélkül azonnal lehozta, így akár hiteles információnak is tűnhetett.

Persze nem kell nagy szakértőnek lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk, a Repülő Csészealj maximum egy lámpabúrára lógatva tudna néhány kört megtenni a levegőben. Akik pedig régebb óta követik a drónokkal kapcsolatos híreket, azok valószínűleg emlékeznek rá, hogy a Parrot két évvel ezelőtt már elsütött egy hasonló áprilisi tréfát. Akkor a francia La Poste Group-al közösen kiadott közleményükben arról számoltak be, egy francia kisvárosban megkezdik a drónokkal történő újságkihordást.

parrot_april_fool_2

A hírt a Business Insider, a Washington Times és a Tech Crunch is szenzációs tényként közölte. A sors iróniája, hogy az Amazon pont múlt héten kezdte meg nem csupán magazinok, hanem annál jóval nagyobb csomagok drónos szállításának tesztelését.

parrot_april_fool_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr307479318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása