DrónVilág

facebook_zuckerberg

Minden a terv szerint halad az internetet sugárzó drón fejlesztésével kapcsolatban, amely nemrég sikeres tesztrepülést hajtott végre – tudhattuk meg az elsőszámú közösségi portál alapítójától a héten tartott F8 fejlesztői konferencián. Mark Zuckerberg színpadra lépését megelőzően nem sokkal Facebook oldalán posztolta az Aquila (sas) névre keresztelt gép fontosabb részleteit, hogy aztán néhány órával később személyesen is beszámolhasson a napelemmel működő merevszárnyú angliai próbarepüléséről.

ascenta_facebook_solar

Zuckerbergtől megtudhattuk, az Aquila nem nehezebb egy átlagos gépkocsinál, viszont a szárnyfesztávolsága majdnem akkora, mint egy Boeing 767-esé, vagyis körülbelül 47-50 méter. A V-alakú szárnyakon helyet kapó napelemek több hónapos üzemidőt biztosítanak a drónnak, amely 18 kilométeres magasságban kering majd a Föld körül és lézerrel sugározza a világháló eléréséhez szükséges jelet. A Facebook Connectivity Lab mérnökei szerint a teljes lefedettség eléréséhez legalább 1000 drónra lenne szükség.

facebook_aquila_

Tulajdonképpen várható volt, hogy a Facebook készül valami bejelentéssel, hiszen legnagyobb konkurensük, a Titan drónokkal operáló Google néhány héttel ezelőtt számolt be hasonló céllal indított projektjének helyzetéről. Nagy a versenyfutás, hiszen ma világszerte ötmilliárdra tehető azok száma, akik jelenleg nem, vagy csak gyenge internetkapcsolattal rendelkeznek.

facebook_drone_1

/fotók: reuters, pando/

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr967479312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása