DrónVilág

tronok_harca_belfast_4 Hivatalosan is lezárta a légteret a távirányítású repülőgépek és kopterek elől a világ legsikeresebb sorozatának észak-írországi stúdiója – írja a Belfast Live. Az elképesztő népszerűségnek örvendő sorozat rengeteg rajongót vonz Észak-Írországba, egyes élelmes irodák már külön túrákat szerveznek a leghíresebb forgatási helyszínekre. A drónok használatát tiltó táblák a város keleti részén található Titanic-negyedben jelentek meg, ahol több filmstúdió, köztük a Trónok Harca stábjának és szereplőinek otthont adó Paint Hall Studios székhelye található.

tronok_harca_belfast_3

A pirossal áthúzott kvadkoptert ábrázoló táblák arról tájékoztatják az arra járókat, hogy a stúdió területén belül csak a brit Légügyi Hivatal engedélyével lehet repülni. Aki ennek hiányában kopterével a kerítésen túlra merészkedik, azt illetéktelen “virtuális” behatolónak tekintik és magánterület megsértése miatt rendőrségi eljárást indítanak ellene.

tronok_harca_belfast_3

Az HBO helyszíneinek biztonsági szolgálatát ellátó cég szerint a táblák kihelyezésével ők csupán a területen tartózkodók személyes biztonságát szeretnék ezzel garantálni. A Belfast Live ugyanakkor úgy tudja, a stúdió sokkal inkább az egyes jelenetek idő előtti kiszivárgása miatt aggódik. Tegyük hozzá, nem ok nélkül: tavaly több, drónnal készített kémfelvétel jelent meg a Star Wars 7 forgatásának londoni helyszínéről, a videókon egy félig felépített Millenium Falcon és egy fekete X-szárnyú volt látható.

tronok_harca_belfast_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr37479308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grimbus 2015.04.02. 08:46:11

én is kiírom az ajtómra :) ne zavarjon senki, mert újra nézem a Trónok harca sorozatot http://glurl.co/TH5 
süti beállítások módosítása