DrónVilág

aerialtronics_tmobile_netherlands

Remek eredménnyel zárult a holland Aerialtronics-tól vásárolt drónok tesztje, július közepétől rendszeresített használatukra kerülhet sor – számolt be róla a Telekom leányvállalata. A mobilkommunikációs cég tavaly ősszel vásárolt be a felső kategóriás kvadkopterekből,melyeket adótornyaik rutinellenőrzésére, részletes felvételek elkészítésére kívánnak használni.

aerialtronics_zenith_atx8_2

A próbarepülésekre az FC Utrecht stadionjában került sor, a 30 méteres reflektorokról készített felvételek hamar meggyőzték a T-Mobile képviselőit arról, jó befektetési döntést hoztak. Jeffrey Leentjes hálózati szakértő beszámolója szerint a drónok 15 perc alatt végezték el azt a munkát, amihez jelenleg legalább 1 hétre és kosaras emelőkre van szükség. Ez bizony mind időben, mind pénzben komoly megtakarítást jelent, a munkások személyes biztonságáról nem is beszélve.

A T-Mobile most megkezdte dolgozóinak átképzését, ha minden jól megy, nyáron már saját drónpilótáik fogják végezni a mintegy 5000 adótorony vizsgálatát Hollandiában. A jogszabályok értelmében minden felszálláshoz szükség lesz hatósági engedélyre, de a kopterek ilyen céllal történő alkalmazása során ez viszonylag jól tervezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr857479306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása