DrónVilág

inspire_one_klm_fire_2

Nem kis riadalmat keltett az utasok közt az a tűzeset, ami a KLM légitársaság vasárnapi Amszterdam-Bangalore járatán ütött ki. A Boeing 777-es utasszállítón közvetlenül a leszállást követően kezdett el füstölni az egyik poggyásztartó, de szerencsére a stewardess lányok nem estek pánikba, gyorsan eloltották a lángokat. Az incidensről egy utas videót is készített.

A vizsgálatok még folynak, de annyi biztos, hogy egy holland főzőműsor operatőrének drónja, egészen pontosan az abban felejtett LiPo akkumlátorok okozták a tüzet. Herman den Blijker és Martijn Krabbé egy kambodzsai forgatásukat szerették volna feldobni néhány egyedi légifelvétellel, amiből így nem lett semmi. Krabbé twitter oldalán köszönte meg a bátor légikísérők segítségét, ugyanakkor túlzásnak nevezte az eset miatt kialakult médiahisztériát. Mondjuk ő pont tudhatná, mire vágyik a nép…

Ami a drón típusát illeti, az interneten kering a lent látható kép egy kiégett Inspire One-ról, de hogy valóban a DJI kvadkoptere volt a szóban forgó repülőn, azt hivatalos források még nem erősítették meg. Azt sem tudni, pontosan mitől kapott lángra az aksi, úgyhogy a kommentekben várjuk szakértő olvasóink megoldását a spontán öngyulladásra.

inspire_one_klm_fire_1

Az eset jó lecke volt a jövőre nézve, a pilóták most már nem csak a levegőben repkedő kopterek miatt aggódnak majd, de minden bizonnyal szigorodni fognak a drónok szállításra vonatkozó előírások.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr837479296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanák Tibor 2015.03.19. 08:42:08

Gyors nyomás változás miatt, mert aksi szerkezetéből adódóan ilyet nem képes elviselni.

Balu 2015.03.20. 22:23:07

Megint ez a "drón" miatt... lehetett volna egy távirányítós autó is a kofferben... alapvetően a lipo a fő veszély ilyen esetben nem az, hogy miben van... Kamerákban és mindenféle műszaki cikkben alkalmazzák már.
süti beállítások módosítása