DrónVilág

drone_running_marathon

Nem mindennapi események színesítették az idei Manhattan félmaraton résztvevőinek célbaérkezését - számol be róla a NY Post. A vasárnap megrendezett futóversenyen egy ismeretlen férfi úgy gondolta, drónjával készít néhány érdekes légifelvételt a befutóról, ami önmagában talán még nem indokolt volna óriási riadalmat. Igen ám, de emberünk aznap történetesen egy „GRENADE” (gránát) feliratú kabátot viselt, és hát ha valamire, akkor erre nagyon ugranak a tengerentúlon.

manhattan_halfmarathon_1

A 20 éves fiatalembernek nem kellett sokat várnia, negyedórán belül már feje fölött körözött a New York-i rendőrség helikoptere, a közelben kikötött a vízirendészet hajója és megjelentek a terrorelhárító alakulat huszárai, hogy kivizsgálják az ismeretlen légijármű eredetét. A helyzet gyors tisztázása után a férfit rendőrautóban vitték el, minden valószínűség szerint megússza pénzbüntetéssel és örökre megszabadul a kabátjától.

manhattan_halfmarathon_2

Nem ez volt az első ilyen incidens a sportesemények történetében, tavaly egy ausztrál triatlonverseny résztvevője komoly sérüléseket szenvedett, miután rázuhant egy riporter drónja. Magyarországon is egyre több sporteseményen találkozhatunk távirányítású kopterekkel, ezek használatára minden esetben a Légügyi Hatóság engedélyét kell kérni. Már nem mintha ettől még nem állna fenn a veszélye annak, hogy a futók fejére zuhan.

/fotók: G.N. Miller/

Címkék: Amerika Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr397479292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása