DrónVilág

graffiti_drone_2

Talán emlékeznek még olvasóink a német vasúttársaság tervére, mely szerint a Deutsche Bahn-nál a Microdrones távirányítású kvadkoptereit fogják bevetni a vagonokat összefújó vandálokkal szemben. Nos, viszonylag hamar érkezett a válasz a másik oldalról, megjelentek a festékes flakonnal felszerelt drónok, melyeknek köszönhetően az utca félénkebb „művészei” is magabiztosan feszegethetik önkifejezésük és a társadalmi tolerancia határait.

tyrone_graffiti_drone_1

A Tyrone Drone projektet egy texasi kreatív stúdió, bizonyos Chaotic Moon hívta életre és rögtön két graffitis drónnal kívánnak betörni az alternatív társadalom piacára. Mind a Classic Crimson, mind a Minty Fresh fantázianevű kvadkopter a 3DR Iris+ egy átalakított változata, csak éppen kamera helyett festékes flakonok lógnak a gimbalon.

tyrone_graffiti_drone_2

A szórófej egy cső segítségével a drón elejére került kivezetésre, némi elektronikai tuningolásnak köszönhetően távirányítással aktiválható. A Minty Fresh fúvókája elé tetszőleges sablon is rögzíthető, így a kopter irányításán kívül különösebb kézügyességre sincs szükség ahhoz, hogy mondjuk Mikiegér fejekkel fújjuk tele a parlament kupoláját.

graffiti_drone_1

Ahogyan azt az alábbi videón is láthatjuk, a próbálkozások kezdetlegesek, de ne legyen kétségünk afelől, hogy a technika gyorsan tökéletesedni fog és az UAV rövidítés új értelmet nyer: Unmanned Aerial Vandalism.

Címkék: Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr487479290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása