DrónVilág

easyjet_drone_6

Hamarosan rendszeresített drónjáratok szállíthatják a repülőgépek szereléséhez szükséges pótalkatrészeket – jelentette be legújabb tervét a brit légitársaság. Ian Davies vezető mérnöke a Pilóta Nélküli Légijárművek Nemzetközi Szövetségének (AUVSI) brüsszeli konferenciáján elmondta, az EasyJet jelenleg rengeteg időt – és pénzt – veszít azon, hogy az utasszállítók kisebb meghibásodásainak elhárításához szükséges alkatrészek túl lassan érkeznek meg a repülőtér raktárából.

easyjet_drone_3

Az érvényben lévő uniós jogszabályok értelmében a 3 óra feletti késések után az utasok már jogosultak anyagi kompenzációra, a fapados légitársaság most a szerelési munkálatok gyorsításával próbálna meg időt spórolni. Davies elmondása szerint forgalomirányítás szempontjából nem jelentene problémát a drónok reptéri alkalmazása, hiszen tipikusan csak egy útvonalon, a javítóhangár és a raktár között közlekednének.

easyjet_drone_4

Kis fejtörést okoz ugyanakkor, hogy Davies számításai szerint a koptereknek ideálisan 200 kilogramm körüli teherbíró képességgel kellene rendelkezniük. Mint mondta, ilyen kapacitású drónokat jelenleg csak katonai célokra készítenek, úgyhogy rövid távon 50 kilogrammal is kiegyeznének az EasyJet mérnökei. Ami a távlati terveket illeti, a ritkább alkatrészek országok közti szállítása is az asztalon van, de ennek megvalósítása rengeteg tervezést és a nemzetközi jogszabályi környezet kialakítását igényli.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr257479280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása