DrónVilág

google_titan_1

Alig egy évvel a Titan Aerospace felvásárlását követően a keresőóriás megkezdheti a napelemes drónok tesztelését – jelentette be Sundar Pichai a Mobile World Congress egy szakmai előadásán. A Google alelnökének elmondása szerint a Titan Team részlegen egy minden eddiginél könnyebb, napenergiával üzemelő, merevszárnyú repülőgép megépítésén dolgoznak, az első tesztekre az év második felében kerülhet sor. Ezt látszik igazolni az az álláshirdetés is, amely közel egy hónapja jelent meg.

titan_aerospace_solara_50_2

A Google drónjai a sztratoszféra magasságában keringenek majd, hogy fedélzetükről sugározzák a világháló eléréséhez szükséges jelet, így biztosítva lefedettséget a Föld azon lakosai számára, akik földrajzi adottságok vagy a helyi infrastruktúra hiánya miatt jelenleg nem rendelkeznek internetes kapcsolattal. Pichai hozzátette, a drónokat szükség esetén katasztrófahelyszínekre is elnavigálnák, így viszonylag gyorsan helyreállna a webes kommunikáció például egy földrengés sújtotta területen.

titan_aerospace_solara_50_1

Az internetes kapcsolat levegőből való biztosításán a Google már korábban is dolgozott, a Project Loon elnevezésű program keretében hatalmas hőlégballonokról sugározták volna. Ez a megoldás több olyan fizikai korlátba ütközött, melyeket a drónok megjelenésével könnyedén áthidalhattak. Pichai egyelőre nem ismerte el a Project Loon bukását, mint fogalmazott, vizsgálják a Titan drónjaival való összehangolás lehetőségét.

google_project_loon

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr817479278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túl van az első tesztrepülésen Zuckerberg napelemes óriása | DrónVilág 2015.03.28. 11:31:09

[…] hiszen legnagyobb konkurensük, a Titan drónokkal operáló Google néhány héttel ezelőtt számolt be hasonló céllal indított projektjének helyzetéről. Nagy a versenyfutás, hiszen ma […]
süti beállítások módosítása