DrónVilág

crocs_drone_2

Látványos marketing kampánnyal próbálkozott a napokban a lyukacsos műanyagpapucsok piacvezető cége, de az akciónak hamar véget vetett egy önálló életre kelt drón. A Crocs kreatív csapatának ötlete az volt, hogy felállítanak egy hatalmas pultot, telepakolják a legújabb Norlin cipőkkel, a vásárlók pedig majd egy iPad segítségével kiválasztják a nekik szimpatikus párt, amit egy zöld kvadkopter hoz le nekik.

crocs_drone_1

A dolog egy ideig működött, a tokiói üzlet vásárlói lelkesen nyomogatták a tabletet, a drón pedig egy aljára rögzített mágnes segítségével próbálta kihorgászni a választott cipőt, hogy aztán egy közeli kosárba dobhassa. Az már a bemutató elején kiderült, hogy a mágneses rögzítés módszere nem működik flottul, a szállítmány lemaradt, majd a kvadkoptert egyszer csak megszállta a technika ördöge és elkezdett önálló életet élni.

crocs_drone_3

Először úgy gondolta, körbenéz a bevásárló központ más üzleteiben is és a nézők közé vetette magát. Szemtanúk beszámolója szerint csak a fedett propellereknek köszönhető, hogy senkinek nem lett komolyabb baja és a drón is megúszta sérülések nélkül.

Nem sokkal később pedig egyszerűen elfáradt és a cipőkre zuhant:

A felvételeket a Tech In Asia riportereinek köszönhetjük, akik cikkükben megjegyzik, a kvadkopter egy házilag barkácsolt modell volt, ezért merülhettek fel problémák. Morrie Fujita, a Crocs japán igazgatója gyorsan leszögezte, ők csak a reklám céljából próbálkoztak, nem tervezik a drónok rendszeres alkalmazását. A videókat elnézve ez bizony bölcs döntés.

crocs_drone_4

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr547479276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása