DrónVilág

cyborg_unplug_1

Fellélegezhetnek a magánszférájuk miatt aggódók: egy berlini startup cég olyan kütyüt fejlesztett, ami bármilyen drón kamerájának kilövi a képét. Mármint átvitt értelemben. Az Unplug egy telefontöltőre emlékeztető, tenyérnyi anti-router, amely telefonunkra listázza vagy emailben elküldi a környezetünkben található összes vezeték nélküli hálózatot használó eszközt, majd az alkalmazáson keresztül blokkolja az általunk kijelölteket.

 

cyborg_unplug_2

 

Az Unplug egy okostelefon, -óra, -szemüveg, vagy éppenséggel egy drón kémkedő kamerája ellen egyaránt remek védelmet nyújt, már persze ha a magánszféránkba tolakodó pilóta wifi-t használ képátvitelre és nem mondjuk Bluetooth kapcsolatot. A fejlesztők kiemelik, az eszköz a jel megzavarásával csak a pilóta ideiglenes elvakítására alkalmas, a fedélzeti kamera továbbra is képes rögzíteni a látottakat. Szóval aki biztosra akar menni, az gyorsan szerezzen be mellé egy drónvadász drónt, esetleg hívja segítségül a francia lepkegyűjtőket. Árcetli 66 dollár, előrendelhető a gyártó honlapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr1007479272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabó József 2015.03.02. 19:28:51

Olyan nincs ami a rendőrségi kamerát kilövi csak ideiglenesen?

SilaS 2015.03.03. 22:23:57

Röviden: A hatályos hírközlési törvény szerint zavaró eszköz használata TILOS! Mivel telepített, bemérhető eszközről van szó a hatóság bemérői pillanatok alatt találják meg és kobozzák el. Majd büntető feljelentést tesznek. Pénz illetve börtön büntetéssel sújtható! Ha a drónommal a repülés biztonságát zavaró eszközt észlelek azonnal jelentem az NMHH-nak és az NKH-nak. S tutira biztos lehet benne az alkalmazó, hogy innentől végig videózom, zoom-al és minden eszközzel. Ha valakinek kell ez a mizéria megkapja. De ne felejtsük el a Vírusíró/Vírusírtó játékot, ami egyedül a felhasználóknak nem jó, mindenki másnak üzlet!

extra 2015.03.04. 08:19:20

Mire fel videózod te másnak a területét ? S tutira lehetsz abban is ,hogy te sem fogod mizéria nélkül megúszni.

SilaS 2015.03.04. 10:54:49

Látod, nem érted! Az üzlet ismét jól ráérzett a legnagyobb piac résre: az emberi paranoiára és hülyeségre. Videózni meg a hatályos jogszabályok alapján videózom közterületről. Ha valaki bűncselekményt követ és ilyen eszköz alkalmazása esetén megerősítetten követett el, akkor minden állampolgárnak kötelessége segítenie a törvény betartását.

Tété 2015.03.05. 10:11:13

Silas, értem amit írsz, és maximálisan egyetértek veled. Egy dologban azonban vitáznék. Szabad frekvencián, az engedélyezett teljesítménnyel elvileg bármikor és bármit adhatsz. Rosszul gondolom? Pölö egy PMR sávon egész nap szórhatod a hülyeséget, akár mást is meggátolván a kommunikációban. Óriási parasztság, de nem jogellenes. Ezen gondolatmenet mentén a wifi sáv is bármire használható...

SilaS 2015.03.06. 16:32:06

Szia Tété, Az ISM sávok használata is jogszabályban rögzített. Jól ismerem azt a furcsa tetejű NMHH-s autót, akinek egyetlen feladata van, az ISM sávos eszközök közül kiszedegetni a zavart okozókat. Egész nap járja az országot és gyűjtöget! Dect eszközökből már múzeumuk van, akárcsak wifi-sekből. Általában lakossági bejelentésre megy és mér be, majd bekopog. Ha valakinek ez hiányzik persze csinálhatja a kopogásig, vagy amíg a fél környék fejbe nem veri. Nem véletlen tehát a törvény, mégha néha idióta is.

111 2015.03.14. 23:16:07

Kétlem hogy legális lenne csak úgy heccből blokkolni egy szabad frekvencián üzemelő eszközöket. Jogos a feljelentés, én sem örülnék ha valamilyen hülye gyerek ezzel szórakozna az utcában.
süti beállítások módosítása