DrónVilág

drone_paris_1

Hétfőről keddre virradó éjszaka több kopter jelent meg Párizs nevezetességei fölött, tegnap óta pedig már azt is tudni lehet, hogy a gépeket az Al-Dzsazíra három munkatársa reptette. Az újságírókat szerda este letartóztatták, a 24 órás őrizet lejárta után ma szabadon távozhattak a párizsi kapitányságról. A férfiak személyazonosságát egyelőre nem adták ki és az sem tiszta, miért reptették az elmúlt napokban a drónokat egyebek között az Eiffel-torony, az Elysée-palota és a Concorde tér felett.

drone_paris_3

A Charlie Hebdo szerkesztősége elleni támadás óta nagy a terrorkészültség a francia fővárosban, nem meglepő tehát a hatóságok kemény fellépése. Az engedély nélküli repülésért akár egy év börtönbüntetés és 75 ezer eurós (kb. 22 millió Ft) bírság járhat Franciaországban, most csak az ellen a 34 éves újságíró ellen indítottak eljárást, aki a pilóta nélküli repülőgépet irányította.

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr297479266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása