DrónVilág

zyro_droneball_3

Érdekes projektet talált a Kickstarter-en a Time magazin: kaliforniai mérnökök mozgásérzékelőt szereltek egy kvadkopterre, ez közvetlen kapcsolatban áll egy vékony jelkibocsátó egységgel és reagálni tud annak irányváltoztatására. A nagyjából egy tábla csoki méretének megfelelő konzolt bármire fel lehet szerelni, a prototípust bemutató videóban például teniszütőre rögzítették. Ha a drón kellő távolságba ér, feléje suhintunk és máris úgy viselkedik, mint egy intelligens labda – elrepül a megadott irányba.

zyro_droneball_1

A kvadkopterhez mobilos alkalmazás is készült, ennek segítségével választhatunk a játékmódot, GPS alapon behatárolhatjuk a játékteret és kijelölhetjük a kapukat vagy célterületet. A Zyro repülési magasságát 0 és 8 méter közé korlátozhatjuk, a gép érzékeli és jelzi, ha eléri a pálya szélét. A platform nyílt, a fejlesztői vénával rendelkezők máris szabadon engedhetik fantáziájukat és egyedi játékokat találhatnak ki.

zyro_droneball_2

A Zyro-val egyszerre nyolcan is játszhatnak, mi máris remek barátságos mérkőzéseket vízionálunk legyen szó amerikai futballról, hokiról vagy teniszről. A készítők javaslata alapján a játékosok a vezérlőpanelt felrögzíthetik saját koptereikre, így gyakorlatilag a drónok focizhatnak egy drónnal. A projekt egyelőre méltatlanul alulértékelt, de ha közösségi adományokból most nem is gyűlik össze rá a pénz, minden valószínűség szerint fogunk még hallani a Zyro-ról.

Címkék: Sport Érdekesség

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr587479264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása