DrónVilág

alibaba_2

Az Alibaba tesztelni kezdte a drónnal történő csomagszállítást – adta hírül a Tech In Asia. A gigantikus kínai internetes áruház kvadkopterei február 4 és 6 között gyömbérteát juttatnak el kísérleti jelleggel mintegy 450 megrendelőhöz, igaz, a szállítmány nem házhoz érkezik, hanem előre kijelölt helyszíneken landol.

A teát a Taobao honlapján lehet megrendelni, a kiszállítást az YTO Express nevű cég végzi Pekingben és Sanghajban. A kopterek előre programozott, a hatóságok által engedélyezett útvonalon közlekednek és maximum 340 grammos kiszerelést visznek magukkal.

alibaba_3

A drónos csomagszállítás ötlete koránt sem újkeletű, a DHL szeptemberben Németországban, az Amazon november óta Angliában teszteli saját rendszerét.  Orosz és indiai pizzafutár cégek szintén próbálkoztak már hasonlóval, ezeket azonban jókora pénzbírsággal "jutalmazta" a helyi légügyi hatóság. A legnagyobb kérdés tehát az, a kísérleti üzemeket követően melyik ország tesz le olyan szabályozást az asztalra, amely rendszeres, kereskedelmi céllal történő tevékenység beindítására ad lehetőséget.

alibaba_1

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr467479246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása