DrónVilág

magyar_klaszter

Tavaly alig hallhattunk hazai vonatkozású híreket a pilóta nélküli légijárművekről, de most úgy tűnik, a magyar UAV-szakma lassan felveszi a nemzetközi ritmust. Az Óbudai Egyetem beszámolója szerint a drónokkal kapcsolatos kutatás-fejlesztésben élen járó hazai szervezetek január 22-én üléseztek, ekkor lett teljes a Pilóta Nélküli Légijármű Klaszter.

uav_konferencia_bemutato_2014_okt_2

A nyolc szervezetből álló  klaszter tagjai az MTA SZTAKI; az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar; az Óbudai Egyetem Mechatronikai és Autótechnikai Intézet; a BME Közlekedés- és Járműirányítási Tanszék; a BME Vasúti Járművek, Repülőgépek és Hajók Tanszék; a HM EI Zrt.; BHE Electronics Ltd. és a Hungarian Aviation Industry Foundation.

bhe_drone

A klaszter célja, hogy integrálja és támogassa az UAV/UAS kutatásokkal foglalkozó hazai műhelyeket, együttműködjön a hivatalos állami és nemzetközi szervezetekkel, és megossza az egyes tagok fejlesztésekkel kapcsolatos tapasztalatait. A mostani ülésen az Irányító Testület értékelte az elmúlt időszak eredményeit és meghatározta a következő félév feladatait, ezek részleteiről hamarosan bővebben is beszámolunk.

Címkék: Magyar Kutatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr237479244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása