DrónVilág

money_girl

Sokatmondó riportot tett közzé nemrég a Forbes üzleti magazin. Az alábbi grafikon az Ebay-en vásárolt drónok számának alakulását mutatja havi bontásban. Tavaly március óta közel 130 ezer ilyen eszköz talált gazdára, összesen 16.6 millió dollár értékben. Ráadásul ezek csak az Ebay adatai, a teljes piaci forgalom ennek akár többszöröse is lehet.

forbes_ebay

Az ábrán jól érzékelhető a karácsonyi roham, az év utolsó hónapjaiban hetente átlagosan 7600 gépet adtak el a világ legforgalmasabb online piacterén. Nem tört meg a lendület 2015-ben sem, a januári hónap ugyan mutat némi visszaesést, de az egy évvel korábbi adatokhoz képest többszörös a kereslet. Az eladások java részét a kisméretű, hobbi célú felhasználásra szánt drónok adják, a legnépszerűbb modell továbbra is a DJI Phantom.

dji_phantom_4

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr847479240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása