DrónVilág

microsoft_hololens_1

Amit eddig csak fantázia-filmekben láthattunk, azt mi most valósággá  tettük – ezekkel a szavakkal mutatta be új, holografikus szemüvegét a Microsoft. A HoloLens néhány korábban bemutatott szemüveghez hasonlóan szintén a virtuális valóságot hivatott elhozni a felhasználók számára, ugyanakkor túlmutat minden eddig ismert megoldáson. Míg a Sony Morpheus vagy az Oculus Rift kizárólag virtuális képet jelenítenek meg a viselő számára, addig a HoloLens összemossa a fizikai és virtuális valóságot, megalkotva az ú.n. kiterjesztett valóságot. Hogy megértsük, miről is van szó, legegyszerűbb, ha megnézzük a Microsoft bemutató videóját – állakra vigyázni!

Azon túl, hogy néhány éven belül a nappalink szőnyegén játszhatjuk le a FIFA-t, a HoloLens elképesztő lehetőségeket hordoz magában a tervezés, építkezés, oktatás, vagy éppen az orvoslás számára. A dróniparban szintén hatalmas előrelépést hozhat, már csak ha abból indulunk ki, hogy a szemüveg saját processzorral és grafikai vezérlővel rendelkezik, használatához nincs szükség számítógépre vagy telefonra.

A drónok felhasználási lehetőségeit jelentősen kibővítheti, vegyük például a mezőgazdaságot. Csak felkapjuk a HoloLens szemüveget, felszállunk az infrakamerával felszerelt kvadkopterünkkel, beállítjuk az automata követési módot és elindulunk szőlőt permetezni. A drónról érkező infravörös képet a HoloLens valós időben, virtuálisan jeleníti meg minden egyes szőlőtőn, így pontosan láthatjuk, hol szükséges több permetet kiszórni vagy hogy hol kellene még kicsit öntözni.

microsoft_hololens_3

A HoloLens megkönnyítheti az erdészek munkáját, ha a drón fedélzeti kamerájának képét kivetítve virtuális jeleket tesz a kivágandó fákra. Aki pedig csak szórakozni akar, az drónjával remek légicsatákat vívhat majd a szemüveg által megjelenített virtuális ellenséges repülők és szárazföldi erők ellen. De erre azért még várnunk kell kicsit, a HoloLens valamikor a Windows 10 életciklusa alatt, tehát 5-6 éven belül jelenik meg.microsoft_hololens_2

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr237479234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása