DrónVilág

carbon_flyer_1

A CES-en is ott volt, az Indiegogo közösségi adománygyűjtő oldalon még négy napja van hátra, de már az eredetileg kitűzött összeg hatszorosánál tart a Carbon Flyer. A leginkább egy sima papírrepülőre emlékeztető, karbonszálból készült drón a bluetooth-on keresztül irányítható, van rajta fedélzeti kamera meg színes ledfények, legnagyobb előnye azonban mégis a gép ellenállósága.

carbon_flyer_3

A bemutatkozó videó szerint a drónt ezernél is több alkalommal repítették neki nagy sebességgel különböző objektumoknak, hogy a keletkező sérüléseket vizsgálják. A gép orrára különböző színű védőkúpokat tehetünk, így tényleg nem kell attól félnünk, hogy gyorsan leamortizálódik.

A papírrepülők és drónok keresztezésére már tavaly láthattunk példát, de míg a PowerUp egy valódi papírrepülő törzsére rögzítendő, szintén szénszálból készült kiegészítő, addig a Carbon Flyer önmaga egy kompakt drón. Irányítása pofonegyszerű, fél kézzel megoldható: a sebességet és magasságot egy csúszka segítségével szabályozzuk, míg a horizontális manőverek a telefon megdöntésével irányíthatóak. A kijelzőn az akkumlátor töltöttségére és a bluetooth jel erősségére vonatkozó információkat is nyomon követhetjük.

carbon_flyer_2

Sajnos a drón hatótávolsága nem túl nagy, 70 méternél messzebb nem nagyon merészkedhetünk vele. Viszont Android és IOS okostelefonokkal is kompatibilis és az ára egészen vonzó, már 100 dollárért hozzájuthatunk. Akinek ez se lenne elég, az látogasson el a Carbon Flyer facebook oldalára, vegyen részt a játékban és nyerjen egyet. Kezdők számára csak ajánlani tudjuk, igaz, a multirotoros gépek érzését nem adja vissza, de legalább garantáltan nem zúzzuk porrá az első 20 percben.

carbon_flyer_ces_2015

A bejegyzés trackback címe:

https://dronvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr937479232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása